Arrangement

Grenserittet Midt og Ung

Lørdag 17. august 2024

Halve distansen - hele moroa!

Sulten på en finfin sykkelopplevelse , men 80 kilometer er litt i overkant? Eller er du mellom 13-16 år?

I Grenserittet Midt får du oppleve den gode Grenserittstemningen i en litt mindre krevende del av Grenserittløypa, 36 kilometer. Starten går fra Prestebakke Skole og har målgang på historiske Fredriksten Festning i Halden. Vi har alltid kalt dette «sjarmøretappen» av Grenserittet og med god grunn. Her får du nemlig storslått natur, god rittfølelse og akkurat passe med utfordring! Du kan jo for eksempel ha det gøy med bedriften på Grenserittet MIDT?

Løypa er teknisk lett og har en fin kombinasjon av terreng og grus. Du velger ambisjonsnivået selv. 

I Grenserittet Midt  får du en flott rittopplevelse med tidtaking og rangering i resultatlisten. Velger du trimklassen i Grenserittet Midt, kan du sykle med elsykkel hvis du vil. Du slipper å få rangering i resultatlisten og vil få akkurat den samme, flotte opplevelsen. 

 

Grenserittet UNG går i samme løype som Grenserittet MIDT og byr på action og moro for deg mellom 13-16 år. Rittet passer for de aller fleste og her deltar ungdom på alle ferdighets- og ambisjonsnivåer. Vi gjør selvfølgelig stas på de unge deltakerne våre med en egen premieseremoni for disse aldersklassene etter målgang.

Dersom du ikke vil ha rangering i resultatlisten eller du vil lufte elsykkelen din og er mellom 13-16 år kan du melde deg på Grenserittet MIDT Trim. Dette er åpent for alle fra 13 år og oppover.

 

 

Om løypen - 36 km

Mellomtider
  • 16,4 km

    Kula

  • 28,3 km

    Erte

Sperretider

Ingen sperretider.

Løypebeskrivelse

Lengde 36 km
ca 3 km asfalt
ca 30 km grus og skogsbilveier
ca 4 km sti og traktorveier

Høydedata

Start

160 moh.

Mål

ca. 100 moh.

Høyeste punkt

ca. 225 moh.

Total klatring

ca. 358 meter

Løypekart

Løypa går fra Prestebakke til Halden. Her kan du zoome deg inn på løypa, se høydeprofilen og laste ned til din GPS (se export oppe i høyre hjørne).

Gå til løypekart (ekstern link)

For MIDT-distansene på 36 kilometer er gjennomsnitts-sluttiden på ca. 1t 50 min. Med stopp underveis og rolig sykling i familietempo går sykkelturen på 2-3 timer. Vi anbefaler foreldre å tilpasse til sykkelferdigheter og motivasjon hos de yngste.

Det er en fordel å ha syklet opp til 1-2 mil, 2-4 ganger før rittet for å bli kjent med egne ferdigheter.

Klasser og priser

Grenserittet Midt
Tidtaking og rangering
NOK 590,- fra 1. mars – 16.august kl 21.00

Grenserittet UNG
Tidtaking og rangering
NOK 390,- fra 1. mars – 16. august kl 21.00