Seeding

Hvor ser jeg ritthistorikken min?

Adelskalenderen viser ritthistorikken til alle deltagere med antall fullføringer de har i Grenserittet. Ritthistorikken din finner du også inne på din side.

 

Søke om å være seedingritt?

Søk status som seedingsritt til Grenserittet og la deltagerne få seeding fra ditt ritt!

Det er helt gratis å være seedingsritt til Grenserittet, og vårt mål er å seede fra alle ritt som gir et godt bilde av hva deltagerens sluttid vil bli i Grenserittet. Søknadsfrist er 1. mai!

Skjema for å søke finner du HER.

Hva er seeding?

Grenserittets deltagere rangeres i startpuljer etter forventet sluttid, basert på tidligere resultater (seeding). Vi samarbeider med ritt både i Norge og i Sverige som gir seeding til Grenserittet. Se oversikten HER.

​​Riktig Seeding er ditt ansvar!

Hver deltager er ansvarlig for å sjekke at sine tidligere resultater i seedingkalkulator stemmer. Sjekk her: seeding.grenserittet.com. Seedingen stenger onsdagen før arrangementet.

Hvordan seeder jeg meg til Grenserittet?

Du kan delta i så mange seedingritt du vil i løpet av sesongen. En fullstendig liste over seedingritt finner du i seedingkalkulatoren. Du taper ingenting på å gjøre et mindre godt seedingritt, det er alltid ditt beste seedinggivende rittresultat som vil telle.

Dersom du har fylt inn din GrenseID i påmeldingen til det aktuelle seedingrittet, skal resultater overføres automatisk inn i seedingkalkulatoren. Du må likevel gå inn i seedingkalkulatoren og sjekke at alle resultater ligger der som forventet, dette er ditt ansvar som deltager. Dersom resultater mangler i kalkulatoren, må du legge dem inn.

Har du ikke seeding, vil du bli plassert i useedet pulje (11-13). Siste frist for seeding er 15. aug kl. 23:59:59. Etter dette er det ikke mulig å få gjort om på seedingen sin med mindre du har meldt deg på etter denne datoen. Send oss gjerne en mail (som videresendes til sekretariatet) slik at vi kan sjekke seedingen din i forkant eller snakk direkte med sekretariatet under rittdagene.

Disse rittene gir seeding til Grenserittet:

 • Birkebeinerrittet
 • Nordsjørittet
 • Cyklevasan
 • Skiptvet-rittet
 • Elgrittet
 • Dalsland XC
 • HA-Karusellen (best av 3 ritt)
 • Nordsjørittet
 • Furusjøen rundt
 • Stenhoggerrittet

 

Hvilke ritt gir Grenserittet seeding til?

Grenserittet gir seeding til:

Cyckelvasan, Birkebeinerrittet og Nordsjørittet

Hvorfor mangler resultatene mine i seedingkalkulatoren?

Hvis du savner resultater i seedingkalkulatoren, kan dette ha flere årsaker:

 1. Du kan ha meldt deg på uten å bruke din eksisterende profil, da opprettes en ny GrenseID. Dermed er dine tidligere resultater tilknyttet din gamle GrenseID.
 2. Du tastet ikke inn GrenseID ved påmelding til det aktuelle seedingrittet, eller din GrenseID manglet i resultatlisten fra arrangøren. Løsning: Søk opp deg selv i seedingkalkulatoren, legg inn resultatene samt din GrenseID og trykk «kalkulèr». Resultatene går da til godkjenning.

Jeg finner ikke meg selv i seedingkalkulatoren - hvorfor?

Det er kun påmeldte deltagere i Grenserittet som er søkbare i seedingkalkulatoren. Dersom du helt nylig meldte deg på, kan det ta litt tid før dine data blir overført fra påmeldingssystemet til seedingsystemet. Vi anbefaler at du sjekker igjen etter en time.

Etteranmelding & Seeding

Har du meldt deg på eller kjøpt en annen deltagers startnummer?

 • Du vil motta en sms og en epost med link til startkortet ditt torsdagen før rittdagen.
 • Hent startnummer i startnrutlevringen som vanlig.
 • Du vil automatisk bli seedet etter tidligere resultater, eventuelt plassert i useedet pulje.
 • Sjekk din seeding (startpulje) i vår seedingkalkulator
 • Dersom rittresultater mangler, legger du dem inn i kalkulatoren.​
 • Dersom du ha spørsmål om seeding, kontakt sekretariatet ved startnrutlevering

Etteranmelding på arena:

Det vil stå en pc tilgjengelig for etteranmelding. Gå deretter til sekretariatet (rett ved startnrutlveringen) for utlevering av startnr. Ta med dokumentasjon (utskrift) på dine tidligere resultater slik at du er sikker på at du kommer i rett pulje.

Kan jeg starte i samme pulje som kompisen?

Grenserittet-deltagere står fritt til å starte i en senere pulje enn den som er angitt. De med tidligere startpulje kan dermed sykle sammen med en som er seedet lenger bak i startfeltet. Det er derimot ikke tillatt å seede seg framover i puljene uten et resultat som kvalifiserer for dette.

Sykle sammen med kameraten min?

Dette løses ved at den av dere med tidligst pulje seeder seg bakover til den med senest pulje. Dette er også mulig hvis dere er en større gruppe som ønsker å starte samlet. I så fall må alle plassere seg i pulje med den sist startende av dere.

Slik gjør du:

1: Gå inn i seedingkaklulatoren

2: Søk deg/dere opp som deltagere og sjekk puljeplassering

3: Velg «lås til pulje» i nedtrekksmenyen øverst på din seeding-side og tast inn din GrenseID

4: Gjenta steg 3 for alle deltagere dere ønsker å starte sammen med.

Hva er administrativ seeding?

Ta kontakt på post@grenserittet.com senest to uker før rittet hvis du ikke har resultater fra noen av seedingrittene våre, men har andre terrengritt-resultater å vise til. Vi vil i enkelte tilfeller gjøre en forenklet vurdering (= streng seeding) der deltager har gode grunner for å ikke kunne ha stilt i noen av seedingrittene. Dette gjelder i hovedsak utenlandske deltagere, veldig unge deltagere eller deltagere fra områder i Norge uten seedingritt i nærheten. Vi gir ikke administrativ seeding til deltagere med resultater fra ett eller flere av våre seedingritt.

Seeding før 15. august 2021

Resultater og seeding

Dersom rittresultater mangler, er det ditt ansvar å legge dem inn i seedingkalkulator https://seeding.grenserittet.com/senest onsdag 12. aug kl. 23:59:59. Da stenger seedingen! Etter denne datoen stenger seedingen, startnummer tildeles og puljegrensene låses. Da er det ikke mulig å endre sin seeding for andre enn de som har etteranmeldt seg i seedingkalkulatoren. Sjekk tidligere Grenserittresultater HER​.

​Startnr.navn blir ikke automatisk trykket på startnr.

Da får du en klistreetikett når du henter startnr og klistrer på denne selv! Ved å ha det slik øker sjansen for at du har riktig puljenr og køen til sekretariatet minimeres. Vi tar forbehold om at endringer kan tilkomme og justeringer i seedingopplegget underveis.