Spørsmål og svar

Noe du lurer på?

Påmelding og innlogging

 • Innlogging

  Vi benytter oss av EQ Timing som systemleverandør. Har du tidligere deltatt i et arrangement som bruker EQ Timing, har du allerede en EQ-profil. Her logger du deg inn med din epostadresse (brukernavn) og med ditt passord. Dersom du har glemt passordet på denne profilen, kan du få et nytt ved å følge anvisningene på denne siden. Du kan også logge deg inn ved å bruke din facebookprofil. Det brukes ikke lenger GrenseID når du skal logge inn.

  Ta likevel godt vare på GrenseID-en din, den er blant annet knyttet til dine resultater og historikk.

 • Hva er GrenseID

  GrenseID er din deltager-ID. All din informasjon er knyttet til denne ID-en, fra navn og adresse til resultater. Det er viktig at du bare har èn GrenseID, ellers vil ikke våre systemer gjenkjenne deg som deltager. Dersom du har glemt din GrenseID, kan du få denne inne på Min Side.

 • Hvem trenger lisens?

  Alle deltagere i Grenserittet og Grenserittet MIDT/UNG er pålagt å løse lisens til NCF (Norges Cykel Forbund), med unntak av deltagere over 79 år og deltagere som ikke er medlem av den norske folketrygden.

  Dersom du ikke har helårslisens gjennom en sykkelklubb, må du løse engangslisens. Engangslisensen refunderes ikke dersom du kjøper helårslisens senere i sesongen. Du kan kjøpe engangslisens under påmelding.

  Deltakere i innsamlingsaksjonen Sykle for Ukraina skal ikke betale lisens. NB: Deltakere som sykler i dette arrangementet gjør det på eget ansvar og oppfordres til å tegne egen forsikring.

 • Etteranmelding

  Ordinær påmelding frem til kl 21:00 fredag før rittdagen. Etteranmelding er mulig frem til kl 10:00 lørdag i Strømstad, men da kan vi ikke garantere at du havner i den puljen du helst vil.

Før rittet

 • Hvordan bestiller jeg transport?

  Du bestiller transport ved påmeldingen eller etterbestille fram til en angitt dato (normalt 4-5 dager før) ved å logge deg inn på Min side .

  1. Velg deretter påmelding
  2. Velg arrangementet det gjelder
  3. Klikk på endre
  4. Da er du inne i din påmelding og krysser av for transport
  5. Klikk på utsjekk
  6. Velg betaling og klikk på utfør. Da skal du motta en ny kvittering pr epost.

  Dersom du  ikke har rukket å bestille transport, kan du betale på stedet, men vi kan ikke garantere plass.

  Det er billigere og sikrere å forhåndsbestille transport.

 • Jeg deltar i mitt første ritt, hva gjør jeg?

  1: Meld deg på ønsket ritt fra vår påmeldingsportal

  2: Tren 1-2 sykkelturer i uken på 20-40km avhengig av ditt treningsmål

  3: Sjekk at sykkelen er i orden med bremser, kjede, gir osv.

  4: Drikk godt før rittet, start dagen før. Ha med vann, sportsdrikke og noe å spise underveis (feks bars, gels, sportsernæring. Hold deg til mat som er kjent for kroppen.

  5: Skriv ut eller vis startkortet digitalt som sendes ut på mail og sms 3 dager før (også på Min side).

  Startkortet gjelder som bussbillett hvis bestilt, også for trøye samt benytte sykkelparkering.

  6: Startnr hentes i startnr-utdelingen fredag eller lørdag og vis startkortet.

  7: Fest styrenummeret på styret – ikke brett- da leses ikke chipen

  8: Pass på å stille til start 15 minutter før din starttid.: God tur!

 • Hvor og når henter jeg ut startkort?

  Ca. 3 dager før arrangementet vil du få tilsendt ditt deltakerbevis/startkort i en mail med direkte link til startkortet ditt og en SMS. Du trenger å vise frem startkortet enten på din mobil eller som papirutskrift ved uthenting av startnummeret. Tidspunkter for uthenting, se program på rittinfo

  Bussbillett

  Har du bestilt busstransport innen fristen vil det stå i startkortet ditt. Dette viser du frem ved busstransporten enten via din mobilen eller på utskrift.

 • Hvordan tas tiden?

  Våre startnummer er utstyrt med chip og vi benytter elektronisk tidtagning med mellomtider. Vi bruker bruttotid på alle våre deltakere. Mellomtider, sperretider og servicestasjoner finner du under arrangementsiden.

 • Kan jeg trene i Grenseritt-løypa?

  Du kan trene i Grenserittet-løypa når du måtte ønske. Imidlertid går deler av Grenserittets originalløype gjennom beitemarker og annet ømfintlig landskap og disse strekningene er kun åpne på rittdagen. Vi ber alle respektere dette og i stedet velge alternativ passasje forbi disse områdene. Husk å vise ekstra stor forsiktighet dersom det er bløtt i terrenget! Da er risikoen for skader på naturen større.

  HER finner du en treningsløype som er helt utmerket til trening og som kun med få unntak går utenom originalløypa. Laste ned ruta til din GPS: Løypa er ikke merket i terrenget, men hvis du er kyndig med kart skal det gå fint å finne fram. Velg fanen «Export» når du er inne på kartet.

  Vis hensyn for turgåere og andre som ferdes langs løypa – god treningstur!

Under rittet

 • Hvordan bør jeg forholde meg i løypa?

  Vi som arrangør oppfordrer alle til å tenke over sine egne holdninger som rittdeltaker og bruke allment sykkelvett. Still deg selv gjerne disse spørsmålene:

  • Sykler du for nær rytteren foran?
  • Presser du deg forbi i områder som er trange og smale?
  • Svinger du inn for nært foran naborytter?
  • Mestrer du din sykkel i tekniske partier?
  • Hvilke sykkelferdigheter har du på ulike terrengunderlag?
  • Følger du vanlige trafikkregler?

  Vær forsiktig med å overvurdere deg selv eller en situasjon i løypa. Er du usikker, så la være. Det er bedre å ta sjanser på en treningstur der adrenalinet ikke er like mye tilstede.

 • Hvordan bør jeg spise og drikke i løpet av rittet?

  Få i deg nok væske før start og under rittet, spesielt i varmt vær. Det anbefales å drikke hvert 15 min.

  • Lytt til kroppen og respekter dagsformen
  • Unngå utmattelse og spis litt av «lommematen» hvert 30 min. Da får kroppen en jevn energitilførsel.
  • Tenk over din fart, spesielt ved pent og tørt vær skjer det flest skader. Da tar vi større sjanser.
  • Det er ingen skam å avbryte. Husk å melde fra til nærmeste løypevakt eller til arrangørens nødnummer (står på startnummeret) hvis du bryter løpet. Da vet vi at du ikke ligger skadet et sted.
   (Tips: Røde Kors)

  Les videre på sportsernæring for nyttig tips! Vår samarbeidspartner Squeezy kan hjelpe deg med tips og produkter i arenaområdet på Festningen.

 • Hva gjør jeg hvis jeg må bryte?

  Alle som bryter rittet må ta seg fram til servicestasjon for transport til målområdet.

  Disse er bemannet med egen funksjonær som samordner inntransport. Forlater du løypa på egen hånd, MÅ du umiddelbart melde fra til informasjonsteltet i målområdet eller til arrangørens nødnummer +47 948 47 155 (påtrykt ditt startnummer). Vi må vite at du ikke ligger skadet!

  Løypetransport:

  Når du melder fra til arrangøren ved brutt løp, kan du gi uttrykk for at du trenger løypetransport. Vi har løypetransport fra servicestasjonene. Man må påregne ventetid. Transporten går til målområdet, hvor du også kan hente din sykkel dersom denne er blitt tatt med av løypetransporten.

 • Hvor kaster jeg søppel?

  Vi er glade for at du spør!

  Det er oppmerkede søppelnett lett tilgjengelig fra sykkelsetet langs løypa. Disse sonene er godt merket, og synlige.

  Ser du ikke søppelnettet med det første, ta vare på søppelet ditt så lenge. Takk for at du tar vare på naturen!

 • Hva er arrangørens nødnummer?

  Vårt nødnummer for alle arrangementer er +47 948 47 155 (både fra Norge og sverige).

  Ved behov for ambulanse, ring medisinsk nødnummer 113 (hvis du er på norsk side), eller 112 (hvis du er på svensk side).